Vergoedingen en tarieven

De zorgverzekeraar vergoedt vanuit de basis verzekering 3 uur dieetbegeleiding, ook de kinderdiëtist valt hieronder. De kinderdiëtist valt niet onder het verplichte eigen risico. Indien u aanvullend verzekerd bent wordt er vaak nog meer of de hele behandeling vergoed.

Voor meer informatie over uw persoonlijke situatie kunt u de polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met de zorgverzekeraar. Indien de vergoeding gebruikt zijn dient u de rekening zelf te betalen. Onderstaand vind je de tarieven.

DuurKosten buiten verzekering
Intake / eerste consult60 minuten + individueel dieetvoorschrift: 15 – 20 minuten€ 76,- / €95,-
Vervolgconsult30 minuten€ 38,-
Vervolgconsult lang45 minuten€ 57,-
Telefonisch vervolgconsult15 minuten€ 19,-
E-mail consult15 minuten€ 19,-
Huisbezoek eerste consult*60 minuten + individueel dieetvoorschrift: 30 minuten€ 114,-
Huisbezoek vervolgconsult*45 minuten€ 57,-

*Bij een huisbezoek wordt er een aanvullende toeslag betaald vanuit de zorgverzekeraar, indien je dit niet vergoed krijgt dan omdat de vergoedingen gebruikt zijn bedraagt de toeslag €15,00

Verwijzing en directe toegankelijkheid diëtiek:

Wij zijn direct toegankelijk, dat betekend dat je zonder verwijzing van (huis)arts bij de kinderdiëtist terecht kunt. Echter heeft een verwijsbriefje onze voorkeur, zo kunnen wij het gemakkelijker overleggen met de verwijzer. Heb je geen verwijsbrief of wil je die niet opvragen geef dat dan door aan je kinderdiëtist.

Niet nagekomen afspraken

Wij werken op basis van een geplande afspraak om uw kind en u alle aandacht te kunnen geven. Als een geplande afspraak niet kan doorgaan, verzoeken wij u deze uiterlijk 48 uur van tevoren af te zeggen. In deze tijd kan dan een ander kind geholpen worden. De kosten van niet nagekomen afspraak worden niet vergoed door de zorgverzekeraar maar door ons bij u in rekening gebracht (50% van het berekende tarief).