Over Ons

De kinderdiëtist van Voedingswijs is de specialist in begeleiding van baby, kind, jeugd en gezin bij allerlei voedingsvragen. Alle behandelingen zijn afgestemd op de behoeften van het opgroeiende kind. Bij ons wordt er op een kindvriendelijke manier gewerkt aan een gezonde voeding. Dit gebeurd op een positieve energieke manier waar motivatie altijd centraal staat.

Binnen de praktijk zijn drie kinderdiëtisten werkzaam; Lindsey, Arieke en Berdien. Naast kinderdiëtist zijn zij ook kinder eet-coach voor kind en gezin en zijn zij allen gespecialiseerd in kritisch eetgedrag. Ieder is kwaliteit geregistreerd in het KP- register voor paramedici en voldoen aan de beroepseisen gesteld door de beroepsgroep en zorgverzekeraars.

Wij werken met kindvriendelijke behandelmethoden zoals de speelse methode van de ‘kinder(di)eetcreatie‘.

Daarnaast kun je bij Voedingswijs terecht voor veel andere vragen en problemen rondom voeding, eten en leefstijl voor kind, jeugd en gezin.

Medewerkers:

Lindsey

Lindsey is kinderdiëtist en praktijkhouder van Voedingswijs. Begin 2015 is zij de praktijk gestart met als missie alle kinderen in de omgeving Gelderland Zuid de juiste zorg te bieden om zo gezond mogelijk op te groeien. Zij geloofd in de kracht van voeding als middel om je gezond en energiek te voelen, en dat begint al in de kindertijd. In de loop van de jaren heeft zij zich verder gespecialiseerd in voeding en groei van baby’s, eetproblemen bij Autisme en ADHD en voedselallergie. Ze is getrouwd en woont samen met haar man in Nijmegen Noord. Zij houdt van koken, yoga, natuur en reizen.

lindsey@voedingswijsnijmegen.nl

Arieke

Arieke is sinds 2008 werkzaam geweest als diëtist in verschillende ziekenhuizen. Echter ziet zij werken met kinderen en gezinnen als haar passie. Ze staat klaar voor gezinnen, is gepassioneerd in haar werk en is altijd up to date van de nieuwste richtlijnen. Arieke is bezig zich te specialiseren in de begeleiding van kinderen met maag- darmproblemen, Fodmap dieet en coeliakie. Ze woont in Dukenburg en is getrouwd. Samen met haar man hebben ze 3 dochters. Ze houdt van fotografie, fotoboeken maken en kleding maken voor haar dochters.

arieke@voedingswijsnijmegen.nl

Berdien

Berdien is sinds 2011 afgestudeerd diëtist en heeft zich na haar studie verder ontwikkeld op het gebied van beïnvloeden en gedragsverandering. Zij deed de master Communicatiewetenschap, met als afstudeerrichting Media & Beïnvloeding. Haar passie is voeding, koken en hoe zo gezond mogelijk te leven. Zij wil deze passie en haar kennis over gedragsverandering overdragen in de praktijk als kinderdiëtist, zij wil zich verder richten op gedragsverandering van jongeren en specialiseert zich in diverse therapie- en gesprekstechnieken. Ze is moeder van een dochter en zoon en woont samen met haar vriend in Arnhem.

berdien@voedingswijsnijmegen.nl

Marian

Marian is sinds 2014 werkzaam als diëtist en gecertificeerd leefstijlcoach. “In 2020 is zij moeder geworden en dit maakte dat zij graag meer met kinderen wilde werken. Zij vindt het belangrijk dat zij goede gewoontes aanleren en gezond kunnen opgroeien. Marian specialiseert zich momenteel in kinderdiëtetiek en kan al veel kinderen en gezinnen helpen door al haar kennis over een gezonde leeftijd, coaching en motivatie technieken. Marian woont in het centrum van Rhenen met haar man en zoontje. In haar vrije tijd geeft ze pilates en houd ze van koken en bakken.

marian@voedingswijsnijmegen.nl

Sharon

Sharon is recent afgestudeerd als diëtist en heeft het afgelopen halfjaar bij Voedingswijs haar stage mogen lopen. Momenteel is zij zich aan het specialiseren in de kinderdiëtetiek. Na jaren ervaring als volleybaltrainster voor kinderen en jeugd, oppassen bij verschillende gezinnen en haar werkveld oriëntatie weet zij al enige tijd dat het werken met kind en gezin haar passie is. Een op maat gemaakte behandeling vindt Sharon belangrijk. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich anders. Ze woont in Zutphen en in haar vrije tijd doet ze aan volleybal, bakken en reist ze graag de wereld rond om verschillende culturen en mooie plekken te ontdekken.

Vergoedingen en tarieven

De zorgverzekeraar vergoedt vanuit de basis verzekering 3 uur dieetbegeleiding, ook de kinderdiëtist valt hieronder. De kinderdiëtist valt niet onder het verplichte eigen risico. Indien u aanvullend verzekerd bent wordt er vaak nog meer of de hele behandeling vergoed.

Voor meer informatie over uw persoonlijke situatie kunt u de polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met de zorgverzekeraar. Indien de vergoeding gebruikt zijn dient u de rekening zelf te betalen. Onderstaand vind je de tarieven.

DuurKosten buiten verzekering
Intake / eerste consult60 minuten + individueel dieetvoorschrift: 15 – 20 minuten€ 76,- / €95,-
Vervolgconsult30 minuten€ 38,-
Vervolgconsult lang45 minuten€ 57,-
Telefonisch vervolgconsult15 minuten€ 19,-
E-mail consult15 minuten€ 19,-
Huisbezoek eerste consult*60 minuten + individueel dieetvoorschrift: 30 minuten€ 114,-
Huisbezoek vervolgconsult*45 minuten€ 57,-

*Bij een huisbezoek wordt er een aanvullende toeslag betaald vanuit de zorgverzekeraar, indien je dit niet vergoed krijgt dan omdat de vergoedingen gebruikt zijn bedraagt de toeslag €15,00

Verwijzing en directe toegankelijkheid diëtiek:

Wij zijn direct toegankelijk, dat betekend dat je zonder verwijzing van (huis)arts bij de kinderdiëtist terecht kunt. Echter heeft een verwijsbriefje onze voorkeur, zo kunnen wij het gemakkelijker overleggen met de verwijzer. Heb je geen verwijsbrief of wil je die niet opvragen geef dat dan door aan je kinderdiëtist.

Niet nagekomen afspraken

Wij werken op basis van een geplande afspraak om uw kind en u alle aandacht te kunnen geven. Als een geplande afspraak niet kan doorgaan, verzoeken wij u deze uiterlijk 48 uur van tevoren af te zeggen. In deze tijd kan dan een ander kind geholpen worden. De kosten van niet nagekomen afspraak worden niet vergoed door de zorgverzekeraar maar door ons bij u in rekening gebracht (50% van het berekende tarief).